Waardevolle eenvoud

Indicatietest

Welkom bij de gratis test voor het snel beoordelen van producten, diensten en processen.

Indicatietest en boekMet de online indicatietest kunnen gebruikers vanuit hun perspectief een oordeel geven over de waarde en de eenvoud van een product, dienst of proces. De indicatietest is een tool bij het boek Waardevolle Eenvoud. In het boek wordt het model zelf uitgelegd en vind je de rol van de indicatietest in de bijbehorende aanpak.


boekomslag

Oordeel gebruikersDe online indicatietest is door iedereen gratis te gebruiken. Je hoeft niets te registreren en kunt direct aan de slag. Gebruikers geven aan de hand van enkele vragen over waarde en eenvoud hun oordeel over een product, dienst of proces. Het resultaat is een stip van deze gebruiker in een van de kwadranten.


Betrouwbaar beeldMet de indicatietest krijg je het oordeel van één persoon. Het levert een betrouwbaarder beeld op als je meer gebruikers om hun oordeel vraagt. Als zij jou hun score sturen, heb je een goede ‘foto’ hoe zij je product, dienst of proces beleven.
Bestaand of nieuwHet doorlopen van de test vraagt slechts enkele minuten tijd. Als eerste vul je de naam van het product, de dienst of het proces in. Daarmee worden de testvragen gepersonaliseerd. Verder kies je of je de gebruiker bent van iets bestaands of dat het gaat om de test van iets nieuws. In de aanpak uit het boek Waardevolle Eenvoud gebruik je de online indicatietest namelijk voor het testen van nieuw ontwikkelde of gewijzigde items.
PrivacyDe gegevens die je achterlaat met het invullen van de test worden alleen voor technische doeleinden tijdelijk bewaard in een database. Daarbij wordt de naam die je bij de test invoert niet bewaard. Lees hier meer over privacy.